Celebrem el tram final del Projecte Participatiu: “Juntes vencerem la COVID-19”

Com bé recordareu, al curs acadèmic anterior, com a iniciativa conjunta de l’AFA (Associació de Famílies i Alumnes), Direcció i Monitaula, vam estrenar un projecte participatiu que va tenir molt d’èxit. Us vam convidar, a tota la comunitat educativa, a fer propostes d’activitats o micro-projectes que ens ajudessin a afrontar l’impacte que el COVID-19 ha tingut en les nostres vides, i després vam votar les iniciatives que més ens van agradar.

Compartim algunes informacions de com s’ha desenvolupat aquest projecte participatiu:

Vam rebre més de 20 propostes, de les quals el comitè de validació va desestimar-ne algunes (perquè no complien els requisits) i d’altres les va fusionar (perquè eren molt semblants). Finalment, van ser 10 propostes les que van passar a fase de votació popular.

Les 10 propostes pre-seleccionades van rebre uns 350 vots per part de tota la comunitat educativa, el que inclou l’alumnat, les famílies i l’equip de mestres. Els tres projectes més votats van ser: Construcció d’una pèrgola al pati (158 vots), Compra de jocs i joguines per al pati (145 vots) i la Instal·lació d’un Parc/Laberint infantil (140 vots).

La fase d’implementació de les tres iniciatives seleccionades comunitàriament s’ha prolongat fins a començament del mes d’octubre en curs. Això ha estat degut a que les dues idees que han implicat instal·lacions i infraestructura (la pèrgola i el parc), han requerit l’aprovació d’alguns imprevistos, un dels quals va implicar una votació a l’assemblea extraordinària per aprovar els fons extra que requeria.

Des de l’AFA estem molt satisfets amb el grau de participació i implicació que hem mostrat com a comunitat educativa. Aquesta participació ens ha premiat amb l’enriquiment de l’espai comú que comparteixen les nostres i els nostres fills cada dia, durant tot el curs acadèmic: el Pati de la nostra escola.

Cal dir que aquest no ha estat un projecte exempt de reptes i dificultats, però el més important és que les hem anades superant. És evident que 300 caps pensen millor que 10 i això aquest projecte ho ha ben demostrat! De tot aquest procés també n’hem extret aprenentatges fonamentals que ens permetran continuar impulsant la dimensió participativa dels projectes promoguts per l’AFA, perquè la participació és un valor que considerem clau per seguir millorant com a comunitat.

Així és com donem per finalitzat el projecte participatiu 20-21 per revertir l’impacte del COVID en les nostres vides. I si bé encara ens queda camí per recorre, gràcies a la vostra participació sens dubte: “JUNTES,  ENS EN ENSORTIREM”!. Gràcies a totes i tots, i no dubteu a acompanyar-nos a l’Assemblea del pròxim dilluns 25 d’octubre, on coneixereu els nous projectes que l’AFA proposa impulsar durant aquest curs acadèmic, i com participar-hi.

Infografia resum del projecte

2 thoughts on “Celebrem el tram final del Projecte Participatiu: “Juntes vencerem la COVID-19”

 • 20/10/2021 at 19:26
  Permalink

  Us dono les gràcies a tots els membres de l’AFA Que feu possible totes aquestes coses i més pels nostres fills. Feu una feia que no està pagada.
  Aquests 3 projectes han quedat super bé i segur els nens ho agrairan.

 • 20/10/2021 at 19:57
  Permalink

  Moltes gràcies per la vostra implicació i dinamització de tot el procés . Els resultats parlen en veu alta. Seguim sumant . Endavant !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.