Biblioteca

La comissió de Biblioteca és l’encarregada de cercar continguts nous i actes que enriqueixin el contingut de l’espai de Biblioteca, etc.

Per contactar amb la Comissió BIBLIOTECA: biblioteca@afaescolacatalunya.cat

Biblioteca

Tasques

L’objectiu de la Comissió Biblioteca és incrementar les oportunitats de lectura a la vida escolar de la nostra escola per fomentar i consolidar l’hàbit lector de les noves generacions d’alumnat. Amb aquest objectiu, des de la Comissió Biblioteca impulsem accions de foment de la lectura en espais escolars estratègics: la biblioteca escolar central i les biblioteques d’aula, el pati/jardí botànic, el menjador i les acollides.

Les tasques i accions que impulsem són:

 • Diagnòstic i actualització del fons,
 • Dinàmiques de dinamització de la lectura en els espais de lleure de l’escola (acollida matí/tarda, lleure migdia, etc.) a través de dos projectes en col·laboració amb Monitaula i la Biblioteca dels Safareigs:
  • (1) maletes viatgeres temàtiques trimestrals i
  • (2) cistelles literàries temàtiques que es renoven mensualment per a l’acollida matí/tarda
 • Suport en activitats culturals i literàries organitzades per l’escola i altres comissions de l’AFA (La Marató, Sant Jordi, festivitats, projecte maleta lila per a la reflexió comunitària, etc.)
 • Recomanacions literàries per a famílies.

La Comissió Biblioteca va néixer el curs 21-22 com un projecte d’impuls a la Biblioteca Escolar després de la pandèmia, lligat a la Comissió Pedagògica. El curs 22-23 va consolidar-se com una Comissió independent. La Comissió Biblioteca segueix treballant de la mà amb la Biblioteca Pedagògica i amb vocació transversal.

Comunicats recents

 • Cistella literària plena de llibres amb jocs i reptes

  Estimades famílies,  Des del mes d’octubre, des de l’AFA estem impulsant el projecte CISTELLES LITERÀRIES, amb la col·laboració de Monitaula i la Biblioteca dels Safareigs. Les cistelles es dinamitzen durant l’espai d’acollida matí/tarda i el lleure migdia. En cada cistella

  Continuar llegint…

 • Cistella literària amb contes freds i màgics

  Estimades famílies,  Durant el mes de desembre hem renovat els llibres de les CISTELLES LITERÀRIES amb històries relacionades amb l’hivern i el nadal. Hi ha llibres amb històries lligades a la neu, als rens i també a les diverses festivitats

  Continuar llegint…

 • Cistelles literàries amb llibres terrorífics

  Estimades famílies,  Durant el mes de novembre les cistelles literàries han estat plenes de llibres terrorífics (sobre Halloween, amb esquelets, brúixes, fantasmes, cases encantades…). Us deixem algunes fotografies per a que veieu com les nostres fills i fills han gaudit

  Continuar llegint…