Recomanacions de l’equip de Dietistes-Nutricionistes de Cesnut juntament amb Monitaula per a aquests dies de la crisi de l’COVID-19

Hola famílies,

A petició de Monitaula, que com totes sabem és l’empresa que s’encarrega del servei del menjador de la nostra escola, us fem arribar una sèrie de recomanacions dietètiques per a aquests dies anòmals que estem vivint davant la crisi del COVID-19 i les restriccions de mobilitat aplicades als ciutadans.

Esperem que sigui del vostre interès.

AMPA Escola Catalunya


Davant l’estat d’alarma que estem vivint per la crisi sanitària del COVID-19 l’equip de Dietistes-Nutricionistes de Cesnut juntament amb Monitaula vo-lem ajudar-los a planificar l’alimentació d’aquests dies. Per això, en mesura del possible els recomanem segueixin el menú mensual de març del centre (tant de menjars com de propostes de sopars). Aquest menú ha estat vali- dat per dietistes-nutricionistes i garanteix tots els nutrients recomanats en la infància.

D’altra banda, els fem arribar una proposta de llista de la compra amb diver-ses opcions que els permetrà organitzar una correcta planificació setmanal sense haver de sortir a comprar diàriament. La nostra intenció amb aquesta llista és oferir-los la màxima varietat possible d’aliments no peribles.

LLISTA DE LA COMPRA SALUDABLE DURANT LA QUARANTENA:
• Productes secs (potenciar els integrals): llegums, farina de llegums, fruita seca, llavors, fruites i hortalisses dessecades o liofilitzades, farina de diferents cereals, pa torrat, pasta, arròs, fideus, cuscús, búrgul, quinoa, flocs de civada, blat negre, mill, etc.

• Aliments enva-sats o enllaunats: llegums, verdures, conserves de peix i mariscos al natural o en oli d’oliva, llet, begudes vegetals, gaspatxo o salmorejo. Oli d’oliva, vinagre, sal, etc.

• Aliments congelats: verdures, llegums, saltats de verdures 100% verdura, peixos, mariscos, mol·luscos, carns. Les varetes de peix, els filets empanats i les croquetes han de ser de consum ocasional.

• Productes peribles que es poden comprar frescos o refrigerats i que també es poden congelar (consultar l’etiqueta i les instruccions del fabricant): pa de barra o de fogassa, carns, peixos i mariscos. Recordar que algunes verdures i hortalisses, prèviament escaldades (per exemple: carabassó, albergínia, bròquil, coliflor, fesols tendres, xampinyons, etc.) també poden ser congelades.

ALTRES CONSIDERACIONS IMPORTANTS:
• Potenciar el consum de productes integrals i llegums.

• Mantenir una correcta hidratació bevent aigua durant tot el dia. No es con-sideren com a font d’hidratació habitual els líquids com a sucs de fruites.

• Prendre almenys 5 racions entre fruites i hortalisses al dia.

• Evitar els aliments precuinats i el menjar ràpid.

• Triar productes lactis (llet i llets fermentades / iogurt) preferentment baixos en greix i sense sucre.

• Moderar el consum d’aliments d’origen animal. El consum total de carn reco-manat és de (3-4 vegades a la setmana) tenint en compte que d’aquestes 3 o 4 vegades, solament 1 vegada pot ser carn vermella. En referència als peixos, (2-3 vegades a la setmana), i ous (3-4 vegades a la setmana).

• Cuinar amb oli d’oliva i potenciar el consum de fruita seca.

Finalment afegir que Monitaula està a la disposició de qualsevol família de l’escola per a qualsevol dubte nutricional que puguin tenir, en l’e-mail catering@monitaula.com


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.